Живеем във свят на неизчерпаемо количество стоки и услуги, които буквално ни заливат по всеки възможен информационен канал, който ползваме. И искаме да имаме всичко. Независимо дали можем да си го позволим или не.

През последните години на българския пазар се появиха изключително много финансови и кредитни продукти, които дават лесен достъп на потребителите до немалки суми пари. И опиянени от американския модел на съществуване, и хилядите стоки и услуги, които ни изкушават с блясъка и възможностите си, ние се впускаме в потребяването на финансови продукти, без да сме напълно подготвени за това, което ни очаква.

Причината за това е, че по-голямата част от потребителите не притежават висока финансова култура, а знанията, които притежаваме, понякога не са достатъчни, за да се справим с една сложна ситуация, ако такава възникне.

Ето защо служителите по събиране и управление на вземанията в ЕОС Матрикс се стремят да получат възможно най-подробна информация за причините за възникването на едно забавено плащане, за да могат да предложат максимално ефективен подход за справянето с него.

А сред най-честите причини, които изтъкват потребителите за възникване на просрочени плащания, са непредвидени разходи, загуба на работно място, други задължения или небрежност. Когато просрочието е от страна на бизнес клиенти често се изтъкват като причини техни собствени клиенти, които не плащат навреме, използване на кредити към доставчици, несъстоятелност, недостатъчен капацитет, умишлено незавършени плащания, човешка грешка, нередности при обработката на фактурата или технически причини.

Но когато говорим за физическите лица, една от основните причини, според специалистите в ЕОС Матрикс, е неправилното планиране на личните финанси. Ето защо те съветват винаги преди да се възползваме от даден финансов продукт или стока на изплащане, първо много добре да сметнем какви са месечните ни разходи. Така след като се извадят всички сметки и разходи за храна от месечните постъпления, следва да се заключи, че стойността на месечната вноска не би трябвало да надвишава половината от остатъка, за да можем да бъдем спокойни, че дори и да възникнат непредвидени ситуации, ще можем да се справим с тях.

ЕОС Матрикс съществува на българския пазар от повече от 16 години, част е от международната финансова група EOS Group, която има над 30-годишен опит в събирането и изкупуването на вземания. А международното ноу-хау, което служителите по събиране и управление на вземания в ЕОС Матрикс прилагат в ежедневната си работа с клиентите, им помага по-добре да разбират и помагат на хората в техните затруднени моменти.

Google+ Comments