Да вдигнат ръка всички, които през изминалата година са станали жертва на грабеж в собствения си дом или пък техен близък е пострадал от подобна кражба? Гора от ръце, за съжаление…

cameras

Ето защо видеонаблюдение системи се превръщат във все по-голяма необходимост както за обществените сгради, така и в частни домове и имоти. Те заснемат престъпника, дръзнал да прекрачи пространството на дома, да нахлуе в офиса, да посегне върху търговския обект, да се държи непристойно на обществено място и др. На пазара се предлага богат асортимент от различни по цена и големина продукти, като най-разнообразни продукти аз лично открих в сайта на COMMERCE GROUP Ltd.

Така например мой познат, върл футболен запалянко, бе записан от охранителни камери, монтирани на входа на магазин за алкохол и цигари, че вандалства и нанася тежки телесни повреди на привърженик на противниковия отбор. Кадрите били предоставени на МВР, откъдето са взели съответните мерки. Моят познат се размина с условна присъда и пробация, но определено бе като „ударен от мокър парцал“, научавайки по трудния начин, че един запис в днешно време може да изправи човек пред съд.

Хайде до нови срещи, а дотогава – бъдете добри граждани 🙂

Google+ Comments