Предполагам, избирането на домоуправител си е проблем във всеки един блок или кооперация. В тия напрегнати времена на никого не му се занимава с обществена работа на доброволни начала, каквато по същество си е тази, а даже и да имат желание, работещите хора просто няма как да отделят подобно време. Да не говорим за това, че много често човекът на тази длъжност се превръща в буфер в междусъседски войни, скандали и прочие неприятности, които несъмнено съпътстват всяко едно съжителство. Само че законът за етажната собственост изисква наличието на такъв, пък нали вече сме европейци – трябва да спазваме законите.

domoТака и в нашия блок – след като няколко месеца си прехвърляхме топката, в крайна сметка една млада и запазена пенсионерка реши да подеме делата блокови. Избрахме я на общо събрание. И оттам нататък стана страшно – взе се насериозно тая жена, превъзбуди се, обхвана я ненормална свръхдеятелност, започна да вдига скандали на хората за щяло-нещяло, да създава конфликти, да звъни по вратите на съседите по никое време, да ги вади по пижами, за да изясняват безумни неща. С абсурдния аргумент – ако не ви харесва, намерете си друг. И с ясното съзнание, че няма друг свободен човек във входа, който би имал време и възможност да се заеме с тези задачи.

Лично аз обаче не издържам този домоуправителски тормоз и съм решил по моя инициатива да свикам събрание на етажната собственост и да предложа да събираме някаква сума, с която да назначим абсолютно независим професионалист – има вече много фирми, които предлагат подобна услуга. Така де, няма да търпим неосъществени на младини амбиции на ни съсипват добросъседските отношения и спокойствие.

Е, затова съм за професионалистите. И смятам, че всеки би предпочел да хвърли усилията си в работата, която може и с която си вади хляба, да не си хаби нервите с глупости и да дава по десет лева месечно, за да си свърши някой друг професионално работата, от която разбира и върши с желание. Без да натяква, че с нещо си му задължен.

 

Google+ Comments