Всички обичаме отпуските, колкото и да харесваме работата си. Поне имаме нужда от тях! А сега през декември се получава така, че само с 2 дни отпуск получаваме 10. А другият вариант е с 6 да вземем 16. Коя оферта ще изберете?

Аз също съм фен на дългите отпуски и стига да ми се отдаде възможност, веднага ще се възползвам от възможността за половин месец да се отделя от работното си място. Ясно е, че през половината време ще се празнува и ще отделям време на цялото семейство. Но заедно с това ще има и достатъчно време за мен, за да помързелувам и свърша някоя друга задачка.

Но колкото и да ми се иска да го направя, може би ще пусна само 2 дни отпуск. Причините са две. Първата е, че ще ми се натрупа много работа и като се върна, ще трябва да работя два пъти повече, ще си замине цялата почивка, а стресът отново ще ме обхване. Втората причина е, че след дълъг период у дома, след това много трудно си възвръщам работните навици. Затова ми трябва адаптация от поне няколко дни, в които изобщо не съм полезен.

И ето тук се появява моята дилема. Дали ми се иска повече да се отдам на половин месечна забрава и след това да с мъча в работата? Или пък да съкратя почивката и да се стремя бързо да вляза в час?

Всъщност и в почивката има презареждане и кой знае, може да се върна по-мотивиран и креативен от всякога. Рискува ли ми се? Вие какво бихте ме посъветвали и как ще постъпите? Ах, декември..

Google+ Comments