Започваме  новата година с една много добра инициатива на Фондация „Аз съм‟. На тях и на прекрасната Ива Механджисйка посвещавам следващите няколко реда. Тъй като обещах в този блог да вписвам минималистични статии ще се опитам в рамките десетина реда да споделя въодушевението си от факта , че вече има в България фондация, която присърце се е заела с блоготворителност и не само.

decaОтворете сайта на Фондация „Аз съм‟ и ще забележите лицата на дечицата и изведените в няколко прости фрази детски потребности. Чувството да е обичано, сигурно и защитено, но и да има кой да му посочи важните неща в живота, разликата между добро и зло. За това мога само да кажа едно браво на инициативата, която пое една достойна българска жена. Ива Механджийска определено е Човека,  който познава най-добре и болката, и радостта. Наясно е с нуждиуте на хората, по начин, по който само изпиталия ударите на живота знае.

Първата кампания на Фондацията премина в София. Аз лично нямах възможността да стана част от нея, но с интерес следях репортажите и интервютата в медиите. В Парадайс център в София предколедно и предновогодишно дванадесет популярни лица станаха приятели и привърженици на идеята. На блоготовителна вечер с аукцион присъстваха Камелия Воче, Николай Мутафчиев, Сетослав Кантарджиев, Йоко Захариев, Никол Станкулова, Катя Пенева и други и дариха своя вещ. Ръчно изрисуван шал на Деси Зидарова, свещника на Катя Пенева, бутикова чанта на Диляна Попова, шапка от естествна кожа от щарус на Йоко Захариев , перлено колие на Елионора Манчева бяха само част от изложението.

Мисля, че това е добро начало и се присъединявам към думите на Ива Механджийска, че е хубаво да се отнасяме с внимание по празниците, но не трябва да забарвяме, че децата имат нужда от помощ и подкрепа през цялата година.

Вярвам, че екипа на Фондация „Аз съм‟, с приятели и дарители, ще се погрижат това да стане реалност.

Google+ Comments