Декември месец вече дойде, а с него стартираха и коледните промоции и голямото пазаруване за празниците. Ето няколко съвета, за да се справите успешно с тях и да не ви отнемат много време и пари.

На първо място много  добре трябва да знаете с какъв бюджет разполагате за подаръци. Това може би е сложно за някои хора, но ви препоръчвам да отделите необходимите средства по наем, сметки и храна и остатъка да разпределите за другите си разходи и подаръци.

На второ място е важно да знаете точно на колко души трябва да направите подарък. И разбира се, за кои от тях искате да зарадвате с нещо по-скъпо и на кои можете да подарите нещо символично, но все пак хубаво.

Третото, и може би най сложното, е самото пазаруване. Като типичен представител на мъжкия пол, аз не обичам да губя часове в търговските центрове и МОЛ-ове. Ето защо предпочитам онлайн пазаруването. Което е много по-удобно и лесно за мен. Не се налага да се блъскам по магазини и да се изнервям от юрналите се хора, които също искат да изберат нещо хубаво за близките си. Ето защо, когато е възможно купувам по-голямата част от нещата онлайн. Така само специфични продукти избирам на място и то след щателно проучване. За да мога да отида до магазина, да прегледам продукта и да купя, без да губя особено време за това.

Ето това бяха моите тънкости за справяне с коледното пазаруване. А какви са вашите. Ще се радвам да ги споделите с мен!

Google+ Comments