table02Прави ми впечатление, че хората в днешно време са все по-разкрепостени. Правят си провокативни снимки и не се притесняват да ги публикуват. Готови са да създадат семейство със свой любим без да имат сключен брак или да са направили дори годеж. Жените си правят нестандартни прически, мъжете си боядисват брадитеMark-Stoddart-creative-Animal-Tables-1 и т.н.

А какво е положението, когато стане дума за дома ни? Той също ли е толкова разкрепостен колкото е собственото ни държание и външност? Може би, да, а може би не? С дизайна на апартамента или къщата ни е creative-table-design-39по-трудно да експериментираме, защото това до някаква степен предполага правене на ремонт, подмяна на мебели или друга по-трудоемка дейност. По-лесно е, пък и по-евтино да експериментираме със себе си, отколкото с мястото, където живеем. Ако сменим масата си например, трябва да мислим какво да правим с предишната. Ако подменим леглото си, къде да закараме старото? Българинът някак си не е човек, който е готов да изхвърля вещи, които все още биха могли да се използват. Дори да са стари мебели на повече от 30 години, пак не сме готови да се разделим с тях с лека ръка. А има домове у нас, които меко казано си „плачат“ за ремонт и цялостна подмяна на всичко в тях.

На мен не ми се е налагало до сега да правя основен ремонт на каквото и да е. Знам си обаче, че съм човек, който действа по-леко и по-спокойно. Склонен съм да подменям това или онова, но предпочитам промените да се правят бавно и поетапно. Вероятно си падам повече традиционалист в това отношение. Като гледам сега снимки на едни такива красиви и нестандартни холови маси и се чудя дали бих си сложил такава у дома. Ако я видя в магазин или в къщата на някой приятел, неиземинно ще ми направи впечатление и ще отбележа нестандартната мебелировка. Ако я гледам всеки ден у дома обаче, по-скоро ще ми омръзне, докато в един момент не започне дори да ме дразни. Тогава вероятно ще я подменя с някоя по-обикновена, каквато имам в момента.

Ами вие? Бихте ли си взели някакви нестандартни мебели? Или залагате на по-неутрални и семпли модели също като мен?

Google+ Comments