Когато живеем в големите български градове, които със сигурност не можем да ги сравним с европейските мегаполиси, но отново трафикът създава определени неудобства. Ето защо пътуването в градския транспорт е много спестяващо нерви и усилия. Разбира се, за да го ползваме редовно, той трябва да е надежден транспорт, което не винаги отговаря на истината в България. Или поне в някои от по-големите градове. Ако се абстрахираме от този факт пътуването в градския транспорт и досадните задръствания всъщност може да бъде много полезно и приятно, зависи как си го направим. Много хора смятат времето, прекарано в път до и от работа за пропиляно, но на практика можете да го оползотворите като четете книга, решавате домашната си, информирате се за новините или някакво друго занимание, което обичате да правите, но все не ви остава време.

Много е важна нагласата. Ако средно на ден прекарвате около час и половина в пътуване за и от работа се настройте, че това си е време лично за вас самите. Отдайте се на това, което обичате да правите и за което нямате време. Опитайте се да се абстрахирате от заобикалящата ви среда и просто се насладете на любимото си занимание. Защото когато се приберем от работа винаги започваме да се грижим за семейството си и домашните си задължения, а на края на деня сме изморени и се оттегляме в заслужена почивка.

Друг много голям плюс на предвижването с градския транспорт е, че не шофирате вие. Качвате се от точка А и слизате на точка Б, без да се чудите къде да паркирате. Не ви се налага да сте съсредоточени, а спокойно можете да си дремете, докато се предвижвате. Освен това е по-екологично и в случаите, когато използвате метро – доста по-бързо.

Въпреки това, трябва  да направя уточнението, че за да изпитвате наистина удоволствие от пътуването в градския транспорт, той трябва да е редовен и да осигурява комфорт. В противен случай изживяването се превръща в истинско изпитание, нали?

 

Google+ Comments