Още латините мъдро за заключили: „Здрав дух в здраво тяло‟!  Изразът е прозвучал от устата на Ювенал, като отговор на въпроса какво хората могат да искат от живота. В тази световно известна житейска философия се крие най-простата битийна истина. Здравето е както психическа, така и физическа величина. А днес ние малко сме преиначили това „правило” като сме забравили, че и духът трябва да е здрав, а придаваме здравината единствено на телата си.

Сентенцията е направо древна, но все още има хора, които не са я проумели. Здравото тяло е добре поддържаното тяло и честно казано не разбирам онези, които се оставят на течението. Добрият тонус и редовните физически упражнения са от първостепенно значение. Не мислете, че са обвързани с някакви фитнес мании или с процедури за отслабване. Спортуването като цяло е значим момент от правилното функциониране на тялото. Благодарение на малко по-активно движение избягваме сковаността, схващанията, подобрява се кръвообращението и  концентрацията, тъй като след тренировка добре оросеният мозък създава усещането за бодрост и сила.

Хора, обръщайте повече внимание на себе си. Ако не сте запалени по-никой спорт, правете аеробика, упражнения у дома, редовни разходки, карайте колело или ходете на фитнес. Поменете, че най-важни сте вие и вашето тяло. Харесвате ли се като се погледнете в огледалото и видите отпуснати части от него? А приятно ли ви е да се изморявате качвайки се по стълбите или вървейки малко повече сред природата? Тогава и духът ви не е здрав – нямате и настроение.

pulsfitnessУважавайте обвивката, в която се намира душата ви. Именно тя е външният ви израз пред света. Уважавайте и околните. Всеки обича да общува с красиви и позитивни хора.
Аз самият не се гордея с кой знае какви мускули, но поне се поддържам във форма, гледам да съм стегнат и ако трябва да се затичам да спася някоя красавица от идващ в насрещното автобус да изляза герой. Фитнеса в близост е Pulse. Не може да не сте го чували – на Андон Атанасов и Паскал Дойчев. Инструктор ми е направил страхотна програма. Първо малко каране на велосипед, бягащата пътека, вдигане на дъмпели, малко за краката и накрая лежанка. По 2-3 часа седмично ми е напълно достатъчно, за да се чувствам винаги във форма. Защото знам, че начинът, по който изглеждам и се чувствам зависи изцяло от мен.

Google+ Comments