В един момент ми се наложи да сменя старата водна помпа, която си беше истинска антика, с нова. Тъй като имам значителни насаждения и един не много голям кладенец, ми препоръчаха новата ми помпа да бъде не каква да е, а потопяема помпа.

Особеностите при тези поливни помпи е, че имат специфичен дизайн, позволяващ им да изпомпват вода от кладенци, изкопи или сондажи.

pompaТова, което трябва да знаете, преди да решите да си купите потопяема помпа, е какво е качеството на водата във вашия кладенец, изкоп или сондаж. Тези машини обработват чиста вода. При наличието на твърди частици в нея този тип поливни помпи не се препоръчват, освен ако изрично не е опоменато в характеристиките на продукта, че работи и със замърсена вода. За моите поливни нужди и предвид, че водата в кладенеца е чиста, счетох че потопяема помпа ще е добре за мен. Дълбочината на моя кладенец не е особено голяма, но при избора на подходяща потопяема помпа трябва да се вземе придвид и максималната дълбочина, на която може да работи машината. Напора оказва влияние на дебита, параметри, на които ми беше препоръчано да обърна внимание.

В общи линии, когато усетите нуждата да смените старата си поливна помпа с нова потопяема помпа, Зелена линия предлага богат асортимент от разнообразни видове, които работят на различна дълбочина, имат опеделен напор, дебит и вътрешно “фи“ на отвора. Когато избирате, имайте под внимание също мощността на продукта.

Търсенето на нова потопяема помпа си беше малко изпитание. Ето защо реших да събера на едно място всички неща и характеристики, на които трабва да обърнете внимание, ако сте решили да си купувате такъв продукт. Моята потопяема помпа закупих от Зелена линия, а това беше най-лесното нещо в цялото изживяване.

Google+ Comments